
Kaldheva rundstykker
Mengde
12 stk.
Ingrediensar
730 gram romtemperert vatn (700 gram om du bruker fersk gjær)
150 gram yougurt naturell
120 gram surdeigstarter (ev. 20 gram fersk gjær, hugs då å bruke mindre vatn)
300 gram revet gulerot
100 gram solsikkekjernar
100 gram havregryn
20 gram honning
20 gram salt
300 gram grovt kveitemjøl.
600 gram fint kveitemjøl.
Solsikkekjernar eller graskarkjernar til dryss.
Framgongsmåte
- Bland surdeigsstarteren , ev. gjæren ut i vatn.
- Rør inn yougurt, gulerot, solsikkekjernar, havregryn, honning og salt.
- Rør inn kveitemjølet.
- La stå til heving på kjøkkenbenken over natta når du bruker surdeigstarter. Dersom du bruker fersk gjær, la deigen stå til heving på kjøkkenbenken i ein time og deretter i kjøleskapet over natta.
- Fom til passelige størrelser, klem bollen ned i solsikke- eller graskarkjernar før du plasserar bollen med kjernane ned i ei langpanne dekka med bakepapir.
- Dersom du lagar 12 store rundstykker kan du steike dei i ovnen på 225 grader varmluft i ca 24 minuttar.