
Rødvinssaus
Mengde
8 porsjonar
Ingrediensar
2 stk sjalottløk
2 fedd hvitløk
2 ss balsamicoeddik
6 dl raudvin
6 dl kraft, god og innkokt. Her kan du bruke den kraften som passar best til det du skal laga.
4 ss smør
4 ts dijonsennep, grov type
salt
pepper
sukker
1 ss timian, eller rosmarin, hakket
4 ss persille, hakket
Framgongsmåte
-
Finhakk sjalottløken. Knus kvitløksfeddet lett med breisiden av kniven.
-
Smelt 1 ss smør i en liten kasserolle, tilsett sjalottløk og fres løken under stadig omrøring i et par minutter til den blir myk og gyllen (ikke stekt).
-
Tilsett hvitløken og la det frese videre i et lite minutt. Ha i balsamico og la eddiken koke helt inn før du tilsetter rødvinen. La det koke inn til 1/3, tilsett kraften og la det igjen koke inn til cirka 1/3.
-
Visp inn resten av smøret og smak sausen til med sennep, salt, kvernet pepper og en god klype sukker. Visp inn urtene rett før servering.
Inspirasjon
Inspirert at oppskrift til Lise Finckenhagen publisert på godt.no.