
Pinnekjøtt på grillen
Mengde
Nok til ca 4 personar.
Ingrediensar
2 kg oppskåret pinnekjøtt (usalta, utørka og urøkt) 1-2 kinesisk kvitløk 1-2 rød chili 4 ss friske, grønne urter (timian eller rosmarin passar godt) Nykverna pepper 1 dl olje Vatn
Framgongsmåte
- Finhakk chili, kvitløk og friske urter, bland saman med olje og pepper til ein marinade. Juster mengden olje for å gjere marinaden passelig tjukk.
- Legg pinnekjøttet i ei form såm tåler å stå i steikeovn, og smår kjøttet inn i marinaden. La dette stå i kjøleskåpet natta over.
- Rett før steiking, hell ein liten kopp vatn ned i forma med kjøttet i. Dekk deretter forma til med lokk eller aluminiumsfolie.
- Set ovnen på 70 grader og set forma i ovnen, her kan den gjerne stå lenge. Eg brukar sette kjøttet inn 8 timer før det skal grilles. Dersom du har det traveltm kan du auke temperaturen og minske steikelengden. Eg syns resultatet blir best når du har låg temperatur og lang steiketid.
- Etter kjøttet har stått i ovnen lenge nok, tek du det ut og legg det på ein varm grill. Grilles til det har fått gyllen og fin steikeskorpe.
- Server med det tilbehøret du likar best til grillmaten.