Mengde

Nok til ca 4 personar.

Ingrediensar

2 kg oppskåret pinnekjøtt (usalta, utørka og urøkt) 1-2 kinesisk kvitløk 1-2 rød chili 4 ss friske, grønne urter (timian eller rosmarin passar godt) Nykverna pepper 1 dl olje Vatn

Framgongsmåte

  1. Finhakk chili, kvitløk og friske urter, bland saman med olje og pepper til ein marinade. Juster mengden olje for å gjere marinaden passelig tjukk.
  2. Legg pinnekjøttet i ei form såm tåler å stå i steikeovn, og smår kjøttet inn i marinaden. La dette stå i kjøleskåpet natta over.
  3. Rett før steiking, hell ein liten kopp vatn ned i forma med kjøttet i. Dekk deretter forma til med lokk eller aluminiumsfolie.
  4. Set ovnen på 70 grader og set forma i ovnen, her kan den gjerne stå lenge. Eg brukar sette kjøttet inn 8 timer før det skal grilles. Dersom du har det traveltm kan du auke temperaturen og minske steikelengden. Eg syns resultatet blir best når du har låg temperatur og lang steiketid.
  5. Etter kjøttet har stått i ovnen lenge nok, tek du det ut og legg det på ein varm grill. Grilles til det har fått gyllen og fin steikeskorpe.
  6. Server med det tilbehøret du likar best til grillmaten.