Mengde

4 porsjonar

Ingrediensar

900g beinlaus lårfilet av kylling
0,75 dl soyasaus
6 stk stjerneanis, kan sløyfes
20 pepperkorn
30 gram fersk revet ingefær
7 fedd kvitløk
1.5 rød chili
6 ss sukker
1,5 dl vatn
salt og kverna pepper

Framgongsmåte

  1. Legg lårfilet i ei ildfast form
  2. Kok opp resterende ingredienser inntil sukkeret har smelta
  3. Hell blandingen over kyllingen
  4. Sett i ovn på 175 grader i ein times tid
  5. Riv kyllingen fra kvarandre med to gaflar
  6. Sett inn i ovnen på 200 grader til det meste av veska er fordampa
  7. Ta på grillelement på slutten for å få litt sprø kylling om du ønsker det.

Server i tacolefser med ønsket tilbehør, eller i stemad buns med sylta kinakål.

Du kan bytte ut kyllingen med ca 2 kg tynnribbe uten bein og svor.

Inspirasjon

Rikke